Het is deze week Nationale Prinsessenweek! Niet hier, maar in Amerika. Academy Award ®-winnende actrice, zangeres en kinderboekenauteur Julie Andrews organiseert deze week in samenwerking met Target en The Walt Disney Company.

Wie mij een beetje kent en/of intensief mijn tweets volgt, weet dat ik een fan ben van Dame Andrews. Ze is natuurlijk het meest bekend door haar filmrollen in Mary Poppins en The Sound of Music, maar ze schrijft dus ook al jaren (kinder)boeken. Zo heeft ze samen met haar dochter Emma Walton Hamilton een hele serie geschreven rond Dumpy, een rood autootje dat heel wat avonturen beleefd. En nu zijn ze bezig aan een serie rond The Very Fairy Princess. Het eerste avontuur van Geraldine of kortweg Gerry, het meisje dat de hoofdrol speelt in deze serie, kwam uit in 2010:

Ter gelegenheid van de National Princess Week, 2012 is het derde verhaal verschenen: The Very Fairy Princess: Here Comes the Flower Girl. En er is ook een iPhone app op de markt gebracht. Het tweede verhaal, dat in 2011 is uitgegeven, heeft de titel The Very Fairy Princess Takes The Stage.

Deze boekenserie is natuurlijk niet de enige link die Andrews heeft met prinsessen. In 2001 en 2004 speelde ze ook mee in de films The Princess Diaries en The Princess Diaries 2: Royal Engagement. Ook ter gelegenheid van de National Princess Week, 2012 is er een speciale 10th anniversary edition van deze 2 films uitgekomen.

Luister hier naar het interview dat Andrews geeft naar aanleiding van deze DVD.

Tijdens de National Princess Week, 2012 van 22 tot 28 april, worden alle kinderen in Amerika uitgenodigd om de schittering en het wonder van elke prinses te vieren – echt, aspirant – of ingebeeld.  Naast bovenstaande acties, zijn Andrews en dochter Emma, deze week on tour in Amerika voor diverse signeersessies en TV-interviews. De mensen achter het twitteraccount JAOnlineNews (de fansite van Julie Andrews) verzamelen alle links van deze interviews, daar kan ik mijn hart dus ophalen als fan. Hier mijn favoriet tot nu toe:

Grim Colberty Tales with Julie Andrews (link naar origineel wanneer bovenstaande video niet werkt)

Wil jij meedoen aan National Princess Week, 2012? Er zijn verschillende manieren, wel 30, om het te vieren: van het organiseren van een prinsessenparty, het kijken van een prinsessenfilm, het bouwen van een kasteel of het maken van een prinsessencollage, tot gewoon in jezelf geloven:
Gewoon een leuk initiatief waar ook bibliotheken hun activiteiten op afstemmen, getuige de Jackson District Library.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s