Waarom moeten jonge mensen kiezen voor het beroep informatiespecialist? Een essentiële vraag voor de IDM opleidingen in het land. En om deze vraag te beantwoorden hebben ze samen met het werkveld hun krachten gebundeld.  De site informatiespecialist.nu is al eerder in de ether gekomen, Edwin Mijnsbergen en Irma van Zanten – van Houts hebben er al over geblogd. Maar afgelopen week is de wervingscampagne die bij de site hoort van start gegaan.

Het belang van goede informatiespecialisten

De wereld staat bol van kennis en informatie. Maar het is een chaos. Bedrijven en organisaties zoeken naar manieren om die informatie te inventariseren en toegankelijk te maken. Orde scheppen in die chaos van documenten is een vak op zich. Goede ordeningen bedenk je namelijk niet zomaar even, je moet je hiervoor kunnen inleven in de gebruiker van de informatie. De opleiding tot informatiespecialist zorgt dat je daar handig in wordt. Je wordt specialist in het vindbaar en toegankelijk maken van informatie!Informatiespecialist.nu geeft een beeld van het vak informatiespecialist op MBO, HBO en WO niveau. Daarnaast geeft het inzicht in de diverse opleidingen tot informatiespecialist.


De website is een product van de Taskforce ArbeidsCommunicatie InformatieSpecialisten (TACIS), een op vrijwillige basis opererend platform van informatiespecialisten uit het werkveld en docenten aan de opleidingen tot informatiespecialist. Informatiespecialist.nu vormt een eerste stadium van de wervingscampagne van TACIS voor aankomende informatiespecialisten. Het tweede stadium bestond uit de verzending van een mailing naar alle scholen voor Voortgezet Onderwijs wat dus afgelopen week is gebeurd. Stadium 3 is toewerken naar een aandachttrekkende actie, waarin het belang van informatie centraal staat.

Imagocampagne: Hoe moet het wel!

Alhoewel wij allemaal vol passie en met plezier het vak uitoefenen, is het niet eenvoudig om jonge mensen ervan te overtuigen om voor dit vak te kiezen en een campagne op te zetten. Maar in plaats van kritiek te spuien, kunnen we beter onze krachten bundelen.

Dus of je nu bibliothecaris bent of archivaris, informatie-adviseur of documentalist: gil het van de daken dat je een kicken baan hebt.

Ik draag alvast graag mijn steentje (tevens via Opgemerkt en YouTube) bij! Je kunt er ook voor kiezen om TACIS te sponsoren. En oja wil je weten of jij bent weggelegd voor het vak, doe dan de test

 

Advertenties

3 gedachten over “Heb jij talent voor informatiespecialist?

  1. kicken baan? Al twee en half jaar niet meer! met mijn leeftijd is het echt heel lastig, ben met een klassieke opleiding meegegroeit in de praktijk maar dat leg ik af tegen jongere mededingers die een meer up to date opleiding hebben. Ervaring lijkt er niet meer toe te doen

    1. Jammer om dit te horen Marjan! Zeker omdat ik weet dat het werkveld zijn best doet om ook voor ervaren professionals opleidingsmogelijkheden te creëren zodat ze up-to-date kunnen blijven. Maar de crisis slaat ook hier hard toe. Ik hoop en duim dat je toch weer een goede baan in het werkveld kunt vinden. Indien ik daarin een rol kan spelen, hoor ik het graag.

  2. Hoi Leen,
    leuk dat je verwijst naar mijn blog en blogbericht. En goed dat je aandacht besteed aan dit onderwerp. Volgens mij wordt het goed zoeken en vinden van informatie een steeds belangrijker kwaliteit en vaardigheid/Irma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s