The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore is een adembenemende korte animatiefilm van auteur/illustrator William Joyce en co-regisseur Brandon Oldenburg waarin een ontroerende ode aan boeken wordt gebracht.

Joyce kreeg het idee voor het verhaal toen hij plassen vol met boeken zag die uit de bibliotheken en huizen waren gevloeid na de overstroming die door de orkaan Katrina werd veroorzaakt. Andere inspiraties waren de komiek Buster Keaton en de film The Wizard of Oz.

De film is een geweldige mengeling van verschillende technieken. Het hoofdpersonage Morris werd met de computer geanimeerd, het Humpty Dumpty-boekje is een traditionele, handgetekende animatie en de decors zijn levensechte bouwwerkjes met zorgvuldige gecreëerde miniaturen. Foto’s van de decors en animatietekeningen zijn te vinden op de officiële website.

Over de opnames van de film vertelt Joyce:

We were shooting our miniature sets on a fairly large soundstage.  We had five camera crews
shooting simultaneously.  My co-director and I were running between crews, directing thelighting, composition, set dressing.  We were like madmen.  Totally possessed and obsessed.We did 375 set ups in 5 days.  It nearly killed us all and it was the most fun I’ve ever had.

Hieronder kun je de film bekijken, een echt aanrader en terechte winnaar op de 84th Academy Awards! Over de mooie interactieve prentenboek versie werd al eerder geblogd op 2beJAMmed.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s