Mijn weblog.nl blog is weer online! Alhoewel ik nog regelmatig foutmeldingen krijg en het online zijn gepaard gaat met nog veel gebreken: de categorieën worden niet getoond, er ontbreken afbeeldingen en ze hebben bij weblog.nl een chaos gemaakt van mijn reacties. Ik moet dus nog even wachten met het importeren van mijn archief naar mijn nieuwe wordpress.com blog hier. Maar nu dat ik wel weer toegang heb tot mijn oude archief heb ik ontdekt dat ik op 17 november jongstleden een feestje had: namelijk mijn 5de (!!!) blogverjaardag. Dat feestje heb ik toen gemist, maar laat ik er alsnog even bij stilstaan…

http://www.flickr.com/photos/simax/3390895249/

Er is namelijk een hoop gebeurt sinds ik in 2006 ben gestart met bloggen. In de afgelopen 5 jaar ben ik officieel geëmigreerd naar Nederland, waardoor ik helaas Zuyd moest verlaten (want we verhuisden naar het midden van het land) en ondertussen heb ik ook Avans vaarwel moeten zeggen. Daarentegen ben ik nu weer helemaal op mijn plek bij de Haagse en ben ik zelfs sinds kort begonnen aan een nieuwe werkuitdaging: tutoring bij een minor van IDM.

Uit eten op de eerste avond in Milaan! (IFLA Congres 2009)

Daarnaast werd mijn vriendje Doctor en won ik een beurs om naar het IFLA congres te gaan. Dat was echt een leerzame ervaring! Ik schreef er daarna mijn eerste artikeltje over, die kwam terecht in de Digitale Bibliotheek. De Vlaamse Bibliotheek & Archiefgids interviewde mij en de laatste weken zijn er 2 artikelen van mijn eigen hand verschenen in de Informatie Professional. Mijn naam in 3 informatie-tijdschriften, daar ben ik toch best wel trots op.

Sheet over mij op mijn bachelordiploma-uitreiking (HvA, 2009)

En dan is er nog mijn opleidingstraject: in 2007 mijn graduaatsdiploma gehaald, in 2009 mijn bachelordiploma en daarna begonnen aan de master Culturele Informatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. En vandaag is het een gedenkwaardige dag: vanmiddag heb ik mijn aller- aller- allerlaatste college!!! Daar ga ik toch wel even van genieten hoor! Rest mij in het voorjaar 2012 alleen nog maar het schrijven van mijn masterscriptie… nou ja… alleen nog maar… dat wordt natuurlijk nog een flinke klus… maar we gaan er ook van genieten… juist zoals ik de afgelopen jaren heb genoten van alle nieuwe kennis die ik heb opgedaan en alle nieuwe mensen die ik heb ontmoet tijdens deze reis!

“Informatie is de enige grondstof die groeit in het gebruik.”
Prof.dr J.F.A.K. van Benthem (TU Delft 2001)

Want dat laatste is het grootste geschenk aan mezelf voor dit verlaat blogfeestje en deze gedenkwaardige dag: zowel het bloggen als mijn Vlaams/Nederlands onderwijstraject hebben ervoor gezorgd dat ik ontzettend veel leuke mensen heb ontmoet, zowel digitaal als IRL! Ik ben benieuwd wat de komende 5 jaar me gaat brengen… ik zal in ieder geval blijven bloggen 🙂 !

Advertenties

4 gedachten over “Een verlaat blogfeestje en een gedenkwaardige dag

  1. Lieve Leenlief,
    Mijn blog-inspirator! Al 5 jaar bloggen wow! Ik ben nog maar een groentje met mijn 2 jaar ervaring. Dank je wel dat je me zo gestimuleerd hebt om te gaan bloggen. Ik had het niet willen missen, kan nu niet meer zonder.
    Poen
    Judith

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s